pühapäev, 25. oktoober 2015

Breathe in the Autumn air



Selle aasta sügis on erakordselt ilus. Iga kord kui puid oma värviilus näen, tuleb tahtmine leida sellist värvi lõngad ja see sügis sokkidesse kududa. Aga õnneks ei ole selleks aega, muidu äkki hakkakski selle hullu ideega pihta :)

Kuna vahepeal....nii pooleteise kuugi, isegi rohkema aja jooksul on palju asju juhtunud ja valminud, siis kõigest järgnevalt. Alustame kõige viimati toimunust.
Sellel nädalavahetusel käisid meid loodusmaja inimesi harimas Soome taaskasutus tädid, kes peale slideshowde õpetasid ka väga palju toredaid looduse ja keskkonnateemalisi mänge, mida lastega mängida ning lisaks ka varjuteatrit ja animatsiooni. Käisime selle koolituse raames ka Räpinas Põlvamaa keskkonnamajas, kus külastasime selle jäätmeklassi. Tegime pange sisse ussikomposti ja voltisime ajalehtedest mütse. Ühesõnaga kõik oli väga lahe. Mina igastahes jäin väga rahule selle koolitusega, kuna ei olnud tühja istumist ja kuulamist.
 Peale looduse- ja keskkonnateadmiste sai koolitusel ka hulganisti käsitööalaseid nippe ja nõkse. Näiteks on pildil olevad biojäätmed (banaan, teepakk, õun ja hallitanud leib) kangast tehtud, kuid nägid väga teaalsed välja. Samuti triibuline vihmauss, mis oli õmmeldud vanadest sukapükstest ja vihmaussile omane vöö tehtus sokisäärest. Vihmauss käis krõpsuga isegi pooleks, et demostreerida lastele seda, et kui vihmauss kaheks tõmmata, siis ei teki kahte vihmaussi :) Väga nutikas lahendus, kindlasti üritan endale ka sellise teha, aga selleks tuleb otsida õigeid sukapükse. No ja muidugi ei saa ära unustada varjuteatrit, mida oli meil, suurtel inimestel lahe teha, mida siis veel lastest rääkida. Teatri valmimiseks pole vaja erilisi vahendeid, pappist kast, paber, lamp, joogikõrred, paber/papp nukkude jaoks ja teip. Värviliste nukkude jaoks läbipaistvat värvilist paberit. Ja see sobib ka neile, kes muidu vb ei julge teiste ees esineda.

Minnes ajas veel tagasi, siis sai käidud jälle ühel sessil Räpinas ja tuldud koju hunniku kodutööga. Üheks kodutööks oli mängulooma ja nuku õmblemine. Kuna mul oli tunnist selline õhin sees, siis tegin samal õhtul, kui koolist koju tulin need valmis.

 Koolist sain veel koju kaasa palju palju ülesandeid, aga neid ma ole veel ära teinud :)
Tootearenduse koduseks tööks kohe järgmiseks päevaks oli leida poest või külmkapist sind inspireeriv konserv ning sellest arendada kolm toodet. Mina olin laisk ja valisin külmkapi ja seega oli mu valikus vaid üks, tursamaksakonserv. See ei inspireerinud mind kohe kuidagi moodi ja pidin ikka päris palju ajusid ragistama ja äkki tuli päris mitu ideed.
1.konserviavamis klõpsakast inspireeritud matrjoskapadi; 2.samast klõpsakast inspireeritud kaelakee ja 3.triipkoodist inspireeritud heegeldatud kardin


Praeguseks kõik.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar