kolmapäev, 4. märts 2015

Seto pits

Ülesanne: heegeldada kodus lisaks koolis tehtud proovi pitsile veel kaks vabalt valitud Seto pitsi

Koolis valminud nö proovipits ehk elu esimene Seto pits. U.Kangro koostatud raamatus "Värviline Seto pits" on pitsi kohta kirjutatud järgmist:
Pits nr 12
Pits heegeldatatakse põikisuunas, alläär heegeldatakse pikisuunas. pitsil vahelduvad punasel põhjal värvilistest täppidest moodustunud ristid ja rombid.
Rist. 3.rida roheline, 4.rida valge, 5.rida lilla, 6.rida valge, 7.rida lilla, 8.rida valge, 9.rida roheline.
Romb. 11.rida roheline, 12.rida valge, 13.rida lilla, 14.rida valge, 15.rida roheline, keskel lilla, 16.rida valge, 17.rida lilla, 18.rida valge, 19.rida roheline.
Pitsi aluseks on 26 ahelsilmust. 
 
Pits nr 11
Pits heegeldatakse põikisuunas. Ülaservas on roheline pikisuunas heegeldusrida.
Pitsil vahelduvad kollased ja punased kolmnurksed kujundid. Kollasel pinnal on keskel must triip ja punased tärnid. Punasel pinnal kollane triip ja rohelised tärnid. Kujundid eraldatatakse rohelise heegeldusreaga.
Pitsi aluseks on 36 ahelsilmust.

Pits nr 9
Pitsil vahelduvad 4 erivärvilist, ruudukujulist võrgupinnaga motiivi. Ümber võrgumotiivi on heegeldatud kaared. Motiivid on viimase ringiga omavahel ühendatud. Rohelisel ja sinisel ruudul on valged kaared. Roosal ja beežil ringil on mustad kaared. Pitsi ülaservas on punane, sinine, kollane ja roheline heegeldusriba. Pitsi alaservas on punane heegeldusriba.
Motiivi võrgupinna aluseks on 19 ahelsilmust.  
Pitsi mustrid on võetud Ulve Kanro koostatud raamatust "Värviline Seto pits". Samast kohast on võetud ka pitside kirjeldused.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar